Text Size
Top

FAQ: Grepen

Grepen:

Universele greep / hamer greep:

11042420110424-IMG_17191LBCDeze greep wordt gebruikt voor alle rotatie slagen. een tip om deze greep gemakkelijk aan te leren: neem het racketblad in je niet-rackethand, neem het handvat vast met de rackethand. Ter controle kan je met één oog naar de racket kijken en als je het racket correct vast hebt, zie je geen snaren.

Het verschil tussen universeel en hamergreep is de positie van de wijsvinger: bij hamergreep boven duim (naar racketblad toe), universele greep onder de duim.

Palmgreep:

11042420110424-IMG_17211LBCDeze greep is eenvoudig aan te leren, met als metafoor 'zondagsgeld' vragen, maw de rackethand wijst met de palm naar boven. Deze greep wordt gebruikt voor eenvoudige extensieslage, zoals extensielob, dab (push, kill), clear (zonder extra rotatieslag) of drop.

 

Duimgreep:

DuimgreepDeze greep wordt ook backhandgreep genoemd. Deze kan gebruikt worden uiteraard in backhand, aftikken aan het net, ... Deze is dan ook eenvudig aan te leren, door de steel vast te houden met je niet-rackethand horizontaal en evenwijdig aan de netrand, ook hier als je met 1 oog naar je snaren kijkt mag je er geen zien. Leg nu je vier vingers bovenop het handvat, je duim plat eronder, dichtbij het driehoekig dopje.

Losse greep en knijpen:

11042420110424-IMG_17251LBC-2Leg snel de nadruk op een ontspannen losse greep voor de slag en na het raken van de shuttle. Knijpen tijdens het raken van de shuttle. Dit zowel voor de forehand- als backhandgrepen.

 

Bottom

Komende Activiteiten

No events found